RTÍKY JAKO V BAVLNCE

Zimní dny a chladné počasí jsou velkou zátěží nejen pro naši pleť, ale především pro jemnou pokožku rtů, která trpí na vysušení a praskání. Proto je nutné o ni důkladně pečovat a před extrémními podmínkami ji chránit. Produktů na rty se mi doma shromáždilo opravdu spoustu, takže si dnes něco řekneme o těch nejlepších a nejvýživnějších na zimu.


Balzámy bych rozdělila do dvou kategorií. První jsou pro mě využitelné pouze doma a mám jich zásobu na nočním stolku. Jedná se ty v kelímkových baleních, ze kterých se produkt nabírá prstem, proto je nikam nenosím s sebou. Na cestách nebo ve městě mi to přijde nehygienické. :)) Z této kategorie jsem vybrala Nivea neboli Labello Lip Butters. Verzi Nivea mám z Rakouska, Labella jsou od nás, ale Nivea i Labello patří pod stejnou firmu, takže jsou úplně stejné. Jsem moc ráda, že se tato máslíčka na rty konečně dostala i k nám. Jsou totiž super! Mají hutnější konzistenci, rty krásně hydratují. Obzvlášť silnější vrstva přes noc dokáže rty úžasně vyživit a ráno jsou hlaďoučké a sametové. Tato másla seženete ve třech variantách. Original je neparfemovaná verze, malinová vůněmi přijde lehce chemická. Mým favoritem je vanila&macademia s velmi příjemnou, silnou, ale nevtíravou vůní. Z kelímkových balzámů jsem vybrala ještě barevný Agatha Ruiz De La Prada kupovaný na hranicích ve free shopu. Nikde jinde jsem tyto balzámy neviděla, takže netuším jak je to s dostupností. Já mam vůni Tutti Frutti. Je extrémně parfemovaná, připomene vám ty nejsladší žvýkačky, které si jen dokážete představit, ale přesto jej mám moc ráda. Má vyloženě vazelínovou texturu, na rtech je příjemný a dokáže spravit i mega dehydratované rty. Výborný balzám v kelímku má také Saloos. Ten ale není na fotce, protože jsem jej před nějakou dobou vypotřebovala. :)
Dostáváme se ke druhé kategorii, a to tyčinkovým nebo tubičkovým balzámům, které nosím všude s sebou a obvykle mám jich mám v kabelce několik. Mezi ty nejlepší na zimu jsem vybrala Weleda Everon Lippenpflege s včelím voskem, přírodními oleji a kakaovým máslem. Je tužší konzistence, rty je potřeba přetřít několikrát, ale vydrží hodně dlouho a opět krásně hydratuje a vyživuje.
Bioderma Atoderm tyčinka se naopak nanáší velice snadno, ale je jemnější, výdrž je menší, ale opět velice fajn, příjemný balzám velice lehounké vůně. 
Nakonec jsem se rozhodla zařadit mezi to nejlepší na rty i slavný Carmex i když vlastně nevím, jestli jej mám tak ráda. Ale podle mě si zaslouží tu být, protože rty umí krásně opravit a zahojí i popraskání. Důvod, proč jej až tak nemusím je kafrovo-mentolová vůně a pálení na rtech. Je mi to hodně nepříjemné i když běžně větrové věci mám ráda, tady mi to prostě vadí.
No a nakonec jsem si nechala teprve nedávný objev, kterým je olejíček od Clarins Instant Light Lip Comfort Oil. Mám jej v malinové verzi, což byla limitovaná edice. V současné době už seženete jen medovou vůni, která se zařadila do stále nabídky. Tento produkt jsem si zamilovala na první použití. Neuvěřitelně dlouho vydrží, rty jsou po něm příjemné, ale i krásné jako po použití lesku. Nevadí mi tady ani lepivá konzistence. Olejíček doporučuji všemi deseti! :)

Jaké jsou vaše oblíbené produkty v péči o rty? :)

Mějte se krásně.


MAVALA FLUID FOUNDATION

Švýcarská kosmetika Mavala je u nás známá hlavně díky přípravkům na nehty, které jsou opravdu fajn. Já jsem měla možnost vyzkoušet také něco z dekorativní kosmetiky, jako tekutý makeup, o kterém bude dnešní článek. :)



Makeup mám v odstínu č. 09 Aurore, což je mimořádně světlounká barva s růžovým podtónem. Ideální obzvlášť na zimu pro porcelánové bledulky. Jak již název napovídá, makeup má tekutou, velmi lehkou konzistenci, která se příjemně roztírá, neflekatí, ani nedělá jinou neplechu. Krytí je nižší až střední a makeup dokáže vytvořit opravdu krásný sametový finish a hezkou pleť. Co mi však nepřekonatelně vadí je silná vůně, která mi připomíná nemocniční desinfekci. Možná je to tím, že má makeup obsahovat léčebné formule, které chrání před vnějšími vlivy, ale je to zkrátka nepříjemné. Zároveň je to však asi jediná výhrada, kterou mám. :)
Pumpičkové, praktické balení.
Krásně světlý odstín.
Sametový finish na pleti.
Voděodolnost a celková výdrž.
Nezalézá do vrásek, pórů.

Vůně.

Cena: 584 Kč za 30 ml. Seženete ve vybraných Fann parfumeriích.




Děkuji zastoupení značky Mavala za poskytnutí výrobku k recenzi.

Máte s tímto makeupem zkušenosti? 
Jaký makeup je váš oblíbený?

Mějte se krásně! :)



HLEDÁNÍ SUPER ŘASENKY

Najít dobrou řasenku je pro mě v poslední době trošku boj. I když mi teď prošlo pod rukama několik řasenek, které byly moc fajn, žádná mě nějak nepřesvědčila pro koupi dalšího balení. Raději jsem se rozhodla, že budu zkoušet další a další až najdu nějakou opravdu TOP. A tak se mi za poslední dobu nashromáždilo hned 5 řasenek od různých značek. Jak si která vedla se dovíte v článku... :)

ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK (+vyhlášení soutěže s Manufakturou)

V první řade vám chci popřát všechno nejlepší do nového roku! :) Moc Vám děkuji za přízeň. Snad v roce 2016 bude na blogování více času, protože mě to hodně baví a noví čtenáři a hezké komentáře mi dělají velkou radost. :)

No a jak jsem slíbila, nastal dnes čas také na vyhlášení soutěže o balíček od Manufaktury. Doufám, že udělá radost, já jsem si limitovanou edici hruška oblíbila hodně.


Vítězku vylosoval random. Tentokrát se štěstí usmálo na komentář s číslem 5! Moc gratuluji a ostatním můžu jen slíbit, že budou další krásné soutěže! :)



Mějte se krásně! :)